De omgeving

Waldfriede ligt in het plaatsje Seesbach in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van de Landkreis Bad Kreuznach. Seesbach telt 529 inwoners. Seesbach grenst aan de Hunsrück.  De Hunsrück ligt in Rheinland-Pfalz en is een lage bergketen met de Erbeskopf (816 m) als hoogste punt.

De omgeving van Seesbach is bijzonder mooi en zeer geschikt om lange wandelingen te maken, mountainbiken, fietsen, kanoën of motor rijden. Het is heerlijk toeren in de omgeving door de rustige, bochtige wegen, de bossen en de slingerweggetjes door het heuvellandschap. In de buurt liggen nog andere mooie plaatsjes zoals Monzingen, dat een mooie historische kern heeft en oude huizen met de bekende vakwerken. Daarnaast zijn er voldoende andere bezienswaardigheden.

Los van de bezienswaardigheden is de natuur en omgeving heel mooi. Een heuvellandschap waarbij mooie vergezichten afgewisseld worden door bossen, rotsen en mooie beekjes en watervallen. Dat zorgt er ook voor dat de omgeving populair is bij wandelaars en fietsers maar ook motorrijders maken in deze omgeving graag lange tochten. De wegen zijn afwisselend. Soms een stuk rechtuit met mooie glooiingen afgewisseld door haarspeldbochten met steile beklimmingen en afdalingen.

Aanraders zijn:

  • de “draisine” tour;
  • een bezoek aan wijnboeren;
  • de edelstenen stad “Idar Oberstein”;
  • Bad Sobernheim met o.a. zijn “Freilicht” museum of golfbaan.

Uiteraard zijn er ook veel gezellige cafe’s en restaurants in de omgeving.